AutoCAD 2019 – Fóliák, tulajdonságok (magyar változat)

650 Ft

116 oldal/3,2 MB, Formátum: PDF.

ISBN 978-615-5782-51-0

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-615-5782-51-0 Kategória: Címkék: ,

Leírás

A kialakított objektumok jellegzetességei közé tartoznak színük, vonaltípusuk és az, hogy az adott rajzelem melyik fólián helyezkedik el. A korábbiak szerint létrehozott rajzelemek e jellemzők alapértelmezés szerinti értéket kaptak. Ez az e-könyv áttekinti, hogyan tudjuk ezeket a jellemzőket megváltoztatni, újakat létrehozni, meglévőket megszüntetni és a létező rajzelemekhez kapcsolni.

A rajzi információ szervezését támogatja a fóliák használata és a rajzelemek fóliákon rendszerezése. A fóliák egyfajta rajzi réteget képviselnek, amelyeken a különböző jellegű rajzi információk csoportosíthatók és szervezhetők. Alkalmazásuk az írásvetítőknél használatos átlátszó fóliákhoz hasonlítható, a szükséges részleteket tartalmazó fóliát a vetítőre helyezzük, a feleslegeseket levesszük (anélkül, hogy a rajtuk lévő információ sérülne, illetve bármiféle torzulást szenvedne).

A lezárt fóliák tartalma 0-90% között elhalványítható, valamint, hogy a különböző nézetablakokhoz fóliatulajdonság felülírásokat adhatunk meg. Így ezek a szín, vonalvastagság, vonaltípus, nyomtatási stílus tulajdonságok felülbírálják a globális fóliatulajdonságokat. Ezeknek az új jellemzőknek megfelelően módosult a Fóliatulajdonság-kezelő párbeszédpanel is.

A 2009-es változattól a fóliakezelő parancsokat elérhetjük az új felhasználói felületben megjelent Kezdőlap (Home) szalagon is. A Fóliatulajdonság-kezelőt átdolgozták, most a hagyományos palettákhoz hasonlóan, transzparens módon használható. Megszűnt tehát az Alkalmaz és az OK gomb, a beállítások azonnal (vagy a Frissítés ikonra kattintás után) érvényesülnek. A fóliaszűrő beállítások hatása megjelenik a Kezdőlap szalag fólia listáján is.

Az e-könyv bemutatja  AutoCAD 2019 programban, a renderelésnél felhasználható anyagok létrehozását, módosítását, hozzárendelését is a fóliák objektumaihoz.

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD 2019-es változatának fóliakezeléssel és rajzobjektumok tulajdonságaival kapcsolatos tudnivalóit. Ezek nem sokat változtak az előző, 2018-as verzióhoz képest. Pontosabban a 2019-es változatban megjelentek a dwg fájlok automatikus összehasonlításával kapcsolatos parancsok, amelyek alapját a rajzelemek tulajdonságai képezik, ezért ezeket e kötetben mutatjuk be.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AutoCAD 2019 – Fóliák, tulajdonságok (magyar változat)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .