Akció!

AutoCAD 2017 – Kezdő lépések (angol)

1600 Ft 1400 Ft

281 oldal/11,0 MB, formátum: PDF.

ISBN: 978-963-365-591-7

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-365-591-7 Kategória: Címkék: ,

Leírás

 

Az AutoCAD 2017 a professzionális térbeli (háromdimenziós) műszaki rajzprogram, amellyel a rajzok hatékonyan és biztonsággal megoszthatók, publikálhatók, közzétehetők az interneten. A szoftver által kezelt DWG formátum széleskörűen ismert. Az AutoCAD programozható, rengeteg iparági alkalmazást fejlesztettek ki hozzá (Land, Map, Civil, Mechanical, Architectural Desktop) sőt a gyártó cég licenckezelési politikája szerint az LT változatról kedvezményes áron lehet váltani a többet tudó háromdimenziós változatokra. A rajz megosztását segíti a weben használható, írásvédett DWF (Design Web Format) is.

Ez az e-könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD 2017-es változatának síkbeli és térbeli rajzelemekkel kapcsolatos alapvető tudnivalóit. Ezek többek közt a dinamikus blokkoknak, dinamikus adatbevitelnek, új palettáknak, nézetbeállításoknak, modellezésnek köszönhetően kissé megszaporodtak. A kötetben mutatjuk be a telepítést, a rajzi segédeszközök, valamint a koordináta-rendszerek használatát és az állománykezelést, beleértve az Autodesk 360 felhőalapú szolgáltatásainak kezelését is.

AZ AUTOCAD 2017 ÚJDONSÁGAI

Újdonságok jelentek meg a felhasználói felülettel kapcsolatban:

  • Átméretezhető lett az APPLOAD, ATTEDIT, DWGPROPS, EATTEDIT, INSERT, LAYERSTATE, PAGESETUP, és VBALOAD párbeszédpanel.
  • Növelték néhány, a fájlok betöltésére szolgáló párbeszédpanel előnézeti területét.
  • Választható lett a szálkereszt vagy a Windows formájú egérmutató (CURSORTYPE rendszerváltozó).
  • Beállítható lett az alapvető eszköztippekhez tartozó késleltetés (az Options/Display párbeszédpanel-lapon).
  • A nem folyamatos vonaltípusokkal rajzolt vonalak kiválaszthatók a vonalhézagban is (LTGAPSELECTION rendszerváltozó).
  • 64 bites AutoCAD verzióban a 3D modellek egyszerűen elküldhetők az Autodesk Print Studio programba a 3D nyomtatás előkészítéséhez.

A PDF formátumban tárolt geometria, kitöltés, raszterképek és TrueType szöveg tartalom importálható. A PDF-lépték, a fóliák, a vonalvastagságok és a szín tulajdonságok megtarthatók az importálás után is.

Az Autodesk A360 rendszerén belül biztonságosan megoszthatók a tervezői nézetek. A címzetteknek nem kell Autodesk A360-fiókba bejelentkezni, elegendő, ha a Chrome, Firefox, valamint a WebGL 3D grafikus rendszert támogató más böngészőt használnak(ONLINEDESIGNSHARE).

A korábbi verziókkal kompatibilis megoldásként alternatív asszociatív középpontjeleket és középvonalakat használhatunk (CENTERMARK, CENTERLINE).

64 bites AutoCAD verzióban a szabványos 2D végpontos és középpontos tárgyraszterekkel pontos helyeket rögzíthetünk a csatolt koordinációs modelleken.

Javítottak a 3DORBIT, PAN parancsok teljesítményén, illetve a vonaltípusok megjelenítési minőségén, valamint a biztonsági szolgáltatásokon. A megbízhatóként kezelt útvonalak megjelennek.

Beállítható az alapértelmezett sraffozás (HPLAYER rendszerváltozó).

Minden méretezési parancshoz használható a DIMLAYER rendszerváltozó.

Automatikusan ismételhető a TEXTEDIT parancs.

Törölték a Quick Select és a Purge párbeszédpanel felesleges eszköztippjeit.

Az U.S. földmérési láb mértékegységet is bevették a UNITS parancs beillesztési léptékei közé.

Átalakították az áttelepítést, aminek köszönhetően az egyszerűbb lett.

9 új parancs (3DPRINTSERVICE, CENTERDISASSOCIATE, CENTERLINE, CENTERMARK, CENTERREASSOCIATE, CENTER­RESET, ONLINEDESIGNSHARE, PDF­IMPORT, –PDF­IMPORT) és 17 új rendszerváltozó jelent meg.

Módosult 6 parancs (3DORBIT, 3DPRINT, DIM, IMPORT, TEXTEDIT, UNITS) és 5 rendszerváltozó.

Megszűnt két parancs (CONTENTEXPLORER, CONTENT­EXPLORER­CLOSE) és tizenegy rendszerváltozó.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AutoCAD 2017 – Kezdő lépések (angol)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .