Akció!

AutoCAD 2016 – Biblia (angol)

11000 Ft 9850 Ft

1664 oldal/54 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-440-8

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-365-440-8 Kategória: Címkék: , , , ,

Leírás

Az AutoCAD 2016 a professzionális térbeli (háromdimenziós) műszaki rajzprogram, amellyel a rajzok hatékonyan és biztonsággal megoszthatók, publikálhatók, közzétehetők az interneten. A szoftver által kezelt DWG formátum széleskörűen ismert. Az AutoCAD programozható, rengeteg iparági alkalmazást fejlesztettek ki hozzá (Land, Map, Civil, Mechanical, Architectural Desktop) sőt a gyártó cég licenckezelési politikája szerint az LT változatról kedvezményes áron lehet váltani a többet tudó háromdimenziós változatokra. A rajz megosztását segíti a weben használható, írásvédett DWF (Design Web Format) is.

Az AutoCAD 2016 újdonságai:

 • Új beállítási lehetőségeket használhatunk a négyszögletes és poligon revízióbuborékok kialakításához. Módosítottak a fogókkal végezhető szerkesztési műveleteken. Revízióbuborékot egyszerűen létrehozhatunk zárt síkidomokból is. Ilyenkor a revízióbuborék módosításakor az eredeti – létrehozáshoz használt – objektum csúcsponti, körnegyedelő, illetve felezőponti fogóit is alkalmazhatjuk. A revízióbuborék szakaszokkal bővíthető vagy szűkíthető a helyi menü Polyline/Edit Polyline parancsával.
 • A bszöveg objektumok új tulajdonsága a szövegkeret.
 • A tárgyraszterek között megjelent a geometriai középpont is, amely zárt poligon súlypontját jelöli ki.
 • Továbbfejlesztették a parancselőnézetet a BLEND (SIMÍT), ERASE (RADÍR, SCALE (LÉPTÉK), STRATCH (NYÚJT) és ROTATE(FORGAT)parancsokhoz.
 • A DIM (MÉRET)parancs továbbfejlesztett változata a kijelölt objektum típusa alapján határozza meg a létrehozott méreteket. A méretezési opciókat a helyi menüben vagy a parancssorban érjük el. A mutatót egy objektum fölé mozgatva megjelenik a méret, amelyet kattintással helyezhetünk el. Még az elhelyezés előtt válthatunk a sugár és átmérő méret között.
 • A Plot (Nyomtatás) párbeszédpanelt kiegészítették a PDF beállítására szolgáló Properties (Tulajdonságok) gombbal. A PDF fájlba exportálhatjuk a rajz összes hivatkozását, amelyet a PDF megtekintésekor navigálásra használhatunk. A TrueType betűtípusok kereshetők a PDF fájlban, az SHX betűtípusok a PDF megjegyzéseiben.
 • A rendszerváltozó-figyelővel könnyen felismerhetjük a fontos rendszerváltozók módosulását és egyszerűen visszaállíthatjuk azokat a korábbi értékre. A módosulásokhoz figyelmeztető üzenetet kapcsolhatunk.
 • A CURSORBADGE rendszerváltozóval szabályozhatjuk az egérmutató mellett megjelenő figyelmeztető jeleket.
 • A rajzhoz Navisworks koordinációs modellt csatolhatunk. A beillesztési párbeszédpanelen megadhatjuk az útvonal típusát, a beillesztési pontot, a léptéket és elforgatást (mint a blokkoknál). A rajzi geometria elrejthető vagy elhalványítható, hogy megkülönböztessük a koordinációs modelltől. A csatolt koordinációs modellt az External References (Külső referenciák)palettáról vezérelhetjük.
 • BIM 360 Glue szolgáltatásból is csatolhatunk koordinációs modellt a rajzhoz az AutoCAD BIM 360 bővítmény segítségével.
 • Továbbfejlesztették a pontfelhők feldolgozását is. Most már közvetlenül a pontfelhőre is rajzolhatunk, mivel a dinamikus felhasználói koordinátarendszer felismeri a síkokat a pontfelhőben. Továbbfejlesztették a 3D tárgyrasztert is, így már a pontfelhőkből megállapítható jellegzetességeket (él, sarok, tengely stb.) is felhasználhatjuk pontkijelöléshez. A metszet objektum is támogatja a pontfelhőket, amelyekből alaprajzot is készíthetünk.
 • Az új renderelési alrendszerben a renderelés beállításai is megváltoztak. A fotografikus expozíció beállításaival világosíthatunk a jeleneten, a fehéregyensúly-állításával hidegebb vagy melegebb megvilágítást alkalmazhatunk. Megadhatjuk a renderelési pontosságot és időtartamot is.
 • 16 új parancs és 28 új rendszerváltozó jelent meg, megszűnt négy parancs és egy rendszerváltozó.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AutoCAD 2016 – Biblia (angol)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük