AutoCAD 2012 – Blokkok, Xrefek (angol változat)

800 Ft

137 oldal/3,9 MB, formátum: PDF.

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 9789636078065 Kategória: Címkék: , , , ,

Leírás

  • 137 oldal/3,9 MB, formátum: PDF.
  • Betekintés a könyvbe!
  • A kötet a rajzelemek csoportosítását, „újrahasznosítását”, elemkönyvtárak használatát és a rajzok közötti kereszthivatkozásokat tárgyalja.
  • A blokkok rajzelemeket foglalnak össze, és önálló rajzelemként viselkednek, tehát másolhatók, nagyíthatók, forgathatók stb. Célszerű az ismétlődő (esetleg több rajzban is előforduló) rajzelem-csoportokat összevonni blokkokba. Például ilyenek a gépészeti szerelvények, bútorok, elektromos berendezések, nyílászárók. Ezekből saját elemkönyvtárakat hozhatunk létre, amelyeket most a korábbiaknál sokkal könnyebben oszthatunk meg másokkal a DesignCenter és annak online szolgáltatása segítségével. A blokkbeillesztés is egyszerűsödött az eszközpaletta megjelenésével.
  • A 2006-os változat nagy újdonsága volt a paraméterezhető dinamikus blokk. Ezekkel a blokkok parametrikusan illeszthetők be, nem kell például egy hatlapfejű csavart az összes járatos méretben megtervezni, eltárolni, elegendő egyetlen dinamikus példány, amelynek beillesztésekor listából kiválasztva adjuk meg a szabványos méretet vagy elnevezést. Az AutoCAD LT 2007-ben már szintén létrehozhatunk dinamikus blokkokat.
  • A 2008-as változat blokkokkal kapcsolatos újdonsága, hogy az attribútumoknak szegélyt adhatunk, a szöveges attribútumok többsorosak lehetnek, használhatjuk a blokkoknál is a feliratozási stílust, valamint átalakították az attribútum-kivonat készítésére szolgáló varázslót.
  • A 2009-es változatban a lényegi funkciók nem, azok elérése viszont – az új felhasználói felületnek köszönhetően – jelentősen megváltozott, a blokkokkal kapcsolatos műveletek számára is egy új – a Blokkok és referenciák – szalag jelent meg (a 2010-es változatban helyébe lépett az Insert szalag. A parancsok azonban továbbra is elérhetők a hagyományos, menüszerkezetből történő kiválasztás vagy a parancssor útján.
  • Az AutoCAD 2010-es változattól alkalmazható a parametrikus tervezés, a kényszerek használata, valamint egyebek mellett a PDF formátumú dokumentumok exportálása és alávetítésként importálása. Ezekről is szót ejtünk a kötetben.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AutoCAD 2012 – Blokkok, Xrefek (angol változat)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük