AutoCAD 2009 – Szövegkezelés

450 Ft

76 oldal/2 MB, formátum: PDF.

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 9789636067038 Kategória: Címkék: ,

Leírás

Könyvünk tömören összefoglalja az AutoCAD 2009-es változatának szövegkezeléssel kapcsolatos tudnivalóit (amelyek a bekezdéses szövegeknél jó részben megváltoztak az új verzióban). A 2004-es programváltozatban új bekezdéses szövegszerkesztő ablakot készítettek, amelyben megjelent a Wordhöz hasonló vonalzó, a behúzás és a tabulátorok alkalmazása. A 2005-ös változatban pedig már minden szöveges objektumban alkalmazhatunk frissíthető (illetve automatikusan frissülő, azaz a megváltozott adattartalomhoz igazodó) mezőket is. A 2006-os változatban a bekezdéses szövegszerkesztő formázását dolgozták át.

A 2008-as változatban bevezették a felirat-léptékezési objektumokat, amelynek segítségével az egyes objektumokhoz különféle léptéket állíthatunk be, így az eltérő nagyítású nézetablakokban eltérő méretű objektumokként jelenhetnek meg. Továbbfejlesztették a Szövegformázási eszköztárat, új tulajdonságokat vettek fel ide, illetve megjelent a Bekezdés párbeszédpanel, amely már a szövegszerkesztőkhöz hasonló tulajdonságokat adhat a bekezdésekhez, végül megjelentek a dinamikus és statikus oszlopok (hasábok), amelyek hosszabb szövegek megjelenítésére ideálisak.

A 2009-es változatban a legnagyobb újdonság ugyanakkor a teljesen átdolgozott felhasználói felület, amely érinti a szövegszerkesztést is.

Bár a kötetek a magyar nyelvű változatról szólnak, a parancsnevek után, zárójelek között megadtuk az angol nyelvű AutoCAD 2009-es változat megfelelő parancsait is.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AutoCAD 2009 – Szövegkezelés” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .