Adobe Photoshop CC 2021 – Maszkolástól nyomtatásig (magyar változat)

1300 Ft

210 oldal/9,3 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-464-5

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-494-464-5 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

A kiválasztás, vagy más szóval kijelölés során meghatározzuk a kép bizonyos feltételeknek eleget tevő részeit azzal a céllal, hogy a következő műveleteket vagy e kiválasztott területen végezzük el, vagy éppen a kiválasztott területet kizárjuk a következő műveletekből. A kiválasztott területre korlátozhatjuk a festőeszközök hatását, de akár a grafikus szűrőket, effektusokat is ezzel a területi megszorítással hajthatjuk végre. A kiválasztással szinonim fogalom a maszkolás, amely kifejezés a fototechnikából terjedt el. A maszkok átlátszó részei látni engedik a kép maszk alatti részeit, az átlátszatlanok viszont eltakarják, így kivonják az ilyen területet a műveletek alól.

A Photoshop program ezen egyszerű alapfunkciók mellett megengedi a nem teljesen fényáteresztő maszkok használatát is, amellyel például a kiválasztások szegélyén lágy peremet alakíthatunk ki. Ilyenkor a lágy perem területére eső pixeleken a kiválasztás széléhez közeledve egyre kevésbé érvényesülnek a maszkon végzett műveletek, így az eredmény belesimítható az eredeti képbe. A nem teljesen fényáteresztő maszkok úgy működnek, mintha a maszk területére eső pixelek számára megadnánk a kiválasztás fokát, vagyis erősségét. A könyv tárgyalja a Photoshop CS5 változatában megjelent, és a 2021-es változatban tökéletesített szegélyfinomítást is, amellyel a legfinomabb kijelölési szegélyek (mint a például haj) is a korábbiaknál jóval pontosabban választhatók ki. Bemutatjuk a legutóbbi verziók újdonságait, a tárgy kiválasztását, az új Neural Filters szűrőt, a szűrőként alkalmazható Camera Raw bővítményt, a körkörös és elmozdulás életlenítést, a fókuszpontot, az arc cseppfolyósítását, tárgyak kijelölését és más, kisebb újdonságokat is.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Adobe Photoshop CC 2021 – Maszkolástól nyomtatásig (magyar változat)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .