Adobe Photoshop CC 2020 – Kezdő lépések (magyar változat)

2000 Ft

402 oldal/24,3 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-265-8

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-494-265-8 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Az Adobe Photoshop CC 2020 (2019. novemberi kiadás) újdonságai

 • A program már iPaden is elérhető. A Mac, Windows és iPad platformokon futó rendszerek harmonikus együttműködését biztosítják a felhőtárolású dokumentumok. Munka közben az Adobe újabb programjai a felhőbe mentik a munka alatti állományokat.
 • Az előre beállított készleteket gyarapították, új, tökéletesebb színátmeneteket, színtárakat, mintázatokat, alakzatokat és stílusokat találunk a programban. A készletek csoportokba rendezhetők. Egy kiválasztott készletminta alkalmazásához elegendő a készletet a vászonra húzni. A készletek kiválasztása is egyszerűbb, mert tallózásuk közben a vásznon élő minta jelenik meg.
 • Az új, Adobe Sensei alapú Objektumkijelölési eszköz segítségével még könnyebb egyetlen tárgyat kiválasztani a képen. Elég ehhez egy képrészletet kijelölni, a program kiválasztja a kijelölő téglalappal, vagy lasszóval körberajzolt, megjelölt tárgyat.
 • Tárgy kijelölése: Míg az Objektumkijelölési eszköz egyetlen tárgyat választ ki, a tárgy kijelölésével a kép összes fontos tárgya kijelölhető.
 • A rétegműveletek során a Shift billentyű használata nélkül is konzisztens átalakítási viselkedést tapasztalhatunk, vagyis minden látható réteg arányosan alakul át.
 • Továbbfejlesztették a Tulajdonságok panelt, melyen egyszerűbb a dokumentum vagy szövegréteg tulajdonságok beállítása, a gyorsműveletek elérése. Ezekkel gyorsan körbevághatjuk, forgathatjuk a képet, beállíthatjuk méretét, kijelölhetünk tárgyakat, eltávolíthatunk hátteret, szöveget alakzattá vagy keretté alakíthatunk.
 • Az intelligens objektumok rétegekké alakíthatók. Ehhez korábban több lépésre volt szükség.
 • Továbbfejlesztették az Átalakító hajlítás funkciót. Mostantól tetszőlegesen elhelyezhetők vezérlőpontok, vagy az átala­kításhoz testre szabható rácsot alkalmazhatunk.
 • Új billentyűparancsok jelentek meg.
 • További fejlesztések: az OpenType betűkészleteken is használhatunk stíluskészleteket, a tartalomérzékeny kitöltésnél a kitöltéshez tetszőleges forrásterületet jelölhetünk ki, a Fényesség/ kontraszt, illetve Görbék korrekciók már 32 bites rétegen is alkalmazhatók és szűrőként használhatók. Az újdonságok megtekinthetők a Home kezdőképernyőn is. A Photoshop dokumentumok már menthetők animált gif formátumban is. Átalakították az Új dokumentum panelt, a lencsefolt hatást. A Többiek bezárása paranccsal az aktuálison kívüli dokumentumablakok bezárhatók. Intelligens objektumon belül menthető egy rétegszedő változat. A különböző írásmódú nyelvekhez azonos formázást, elrendezést alkalmaz­hatunk. A kezdőképernyő automatikus megjelenése bekapcsolható. A nagyvállalati felhasználók számára fejlesztett Adobe Asset Link leegyszerűsíti az InDesignnal, Photo­shoppal és Illustratorral alkotók és a marketingesek közötti tartalomkészítési együttműködést.
 • Egyéb változtatások: több helyen módosítottak a beállításokon, illetve a Toyo color finder színtárakat törölték az alapértelmezett színtárak közül. Szükség esetén ezeket a Toyo Ink vállalattól kell beszerezni.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Adobe Photoshop CC 2020 – Kezdő lépések (magyar változat)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .