Akció!

Adobe Illustrator CC Biblia (magyar változat)

5100 Ft 4600 Ft

790 oldal/30 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5810-25-1

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-615-5810-25-1 Kategória: Címkék: ,

Leírás

A legjobb ár/érték arányú, egyben a programot a legteljesebb mértékben feldolgozó kézikönyv!

A könnyebb kezelhetőség és az árcsökkentés érdekében továbbra is forgalmazzuk a négykötetes Illustrator CC (2018) könyvsorozatunkat, amelyet azonban most egyetlen kötetben adunk ki. Ez köszönhető az Adobe Acrobat 11. verziójának is, mellyel a kötetet kisebb méretben tudtuk előállítani.

A kötet végén összefoglaltuk azokat a webhelyeket, amelyeket tanácsos a programmal foglalkozóknak felkeresni. Ezeken a webhelyeken ugyanis értékes tartalmat, műveleteket, ecseteket, tippeket, trükköket, technikákat, oktatóanyagokat, mintapéldákat találnak, valamint eljuthatnak olyan fórumokra is, ahol segítséget kaphatnak a felmerülő problémák megoldásához. Ehhez elegendő a megfelelő hiperhivatkozásra kattintani.

Adobe Illustrator CC 2018 programmal szinte mindenféle vektoros rajzolófeladat megoldható. A könnyebb kezelhetőség és költségtakarékosság érdekében az Illustrator programmal kapcsolatos ismereteket is több kötetben dolgoztuk fel. A Kezdő lépések című kötet alapján a program kezdő felhasználói elindulhatnak a program felfedezésére és reméljük forgatása hasznos alapot nyújt a további kötetekhez, amelyek már építenek az itt leírt ismeretekre. A programban az előző változathoz képest most is több újdonság jelent meg. Az újdonságoknak külön fejezetet szenteltünk.

Előző, a CC2017-es verziót tárgyaló kötetünk megjelenése óta a következő fejlesztések láttak napvilágot.

Az Adobe Illustrator CC (2017. októberi kiadás) újdonságai

 • Most már akár 1000 rajztáblát hozhatunk létre, amelyeket egy-két lépésben egymás mellé vagy alá rendezhetünk, eloszthatunk.
 • Új Tulajdonságok panel jelent meg, amely mindig az adott eszközhöz szükséges vezérlőket tartalmazza. Ez a panel alapértelmezett az Alapok munkaterületen, de a többi munkaterületen is bekapcsolható az Ablak menüből.
 • A Photoshophoz hasonlóan itt is bevezették a Bábu hajlítása eszközt, mellyel természetes hatást keltve csavarhatók, torzíthatók a grafika részei.
 • Az Adobe, Apple, Google és Microsoft új betűtípus-technológiáival változtathatunk a támogatott betűtípusok vastagságán, magasságán, dőlésén. Kialakíthatunk más jellemzők alapján is változatokat.
 • A program támogatja az SVG típusú betűkészleteket is. Az Emoji-betűtípusokkal számos színes és grafikus karaktert, például hangulatjeleket, zászlókat, KRESZ-táblákat, állatokat, embereket, ételeket vagy tájékozódási pontokat illeszthetünk a szerkesztett dokumentumba.
 • Stíluskészleteket, vagyis karakterjel-változatokat alkalmazhatunk a kijelölt, OpenType típusú szövegen.
 • Gyorsítottak a szöveg megjelenésén. A szöveges kurzor mérete a betűmérethez igazodik.
 • A program támogatja a MacBook Pro billentyűzetének felső részén található többérintéses Touch Bar-kijelzőt.
 • A Kellék exportálása panelen összegyűjtött elemeket egyetlen kellékként exportálhatjuk. Az exportálás elindítása után a program almappákat hoz létre az exportálás helyén a kiválasztott méretezési beállításoknak megfelelően.
 • Az Illustrator dokumentumok szöveges objektumai a Creative Cloud Libraries könyvtárakhoz adhatók és megoszthatók. Az ilyen szövegek megtartják karakter- és bekezdésstílusaikat, valamint egyéb beállított attribútumaikat is.
 • A betűtípus tulajdonságok valós időben ellenőrizhetők úgy, hogy a kurzort a jellemzők fölé húzzuk a Vezérlőpulton, és a Karakter
 • A szöveg eszköz kiválasztása nélkül jelölhetünk ki vagy szerkeszthetünk szöveget.
 • A Microsoft Surface Dial natív támogatásának köszönhetően egér használata nélkül is gyorsan elérhetők a fontos vezérlők.
 • Az Illustrator-dokumentumot és a csatolt fájlokat tartalmazó mappa helyének változásakor, a program megtalálja és frissíti a csatolt fájlokat az Illustrator-dokumentum aktuális helye alapján.
 • A Görbe } Egyesítés (Ctrl/Command + J) paranccsal egyesíthetők különböző csoportokban lévő grafikák és összetett görbék végpontjai.
 • Az új színpaletták alapértelmezés szerint globálisak.
 • Az Új dokumentum párbeszédpanelen megjelennek a mértékegységek is a mezőkben.
 • A Műveletek panel szkriptjei megőrződnek az Illustrator újraindítása után.
 • A direktszínt négyszínes színné (CMYK) konvertálás után az Illustrator az International Color Consortium (ICC) szerinti szabványoknak megfelelően jeleníti meg a helyes CMYK-értékeket.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Adobe Illustrator CC Biblia (magyar változat)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .