Access 2019 – Lekérdezéstől testre szabásig (magyar változat)

1700 Ft

295 oldal/6,3 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5867-08-8

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-615-5867-08-8 Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

A Microsoft Office Access 2019 programot a korábbi változatokhoz hasonlóan három kötetben ismertetjük. Az első kötetben az Access 2019 szoftverrel kapcsolatos általános tudnivalókat ismertetjük, azokat az alapszolgáltatásokat írjuk le, amelyek ismerete feltétlenül szükséges a program működtetéséhez. Itt ismertetjük a használathoz szükséges parancsok közül az alapvetőket (például az adatbázisok tervezését, létrehozását, állománykezelést), valamint a segítő és oktató rendszer alkalmazását. A második kötetben az űrlapokkal foglalkozunk.

Az Access 2019 a Windows 10 alatt futó hálózati relációs adatbázis-kezelő program. A szoftverkörnyezetet alkotó Windows operációs rendszer az alatta futó alkalmazások, programok számára egységes kezelői felületet biztosít, így aki még nem ismeri ezt a programot, az is könnyen elsajátíthatja használatát. Ebben, a harmadik kötetben részletesen bemutatjuk a relációs adatbázisok lekérdezését, diagramok készítését és a program testre szabását.

A program segítségével alakítjuk ki az adatbázis táblázatait, objektumait, lekérdezéseit. Ezek elkészítése igen könnyű, kényelmes és kézenfekvő. A lekérdezések SQL (Structured Query Language) nyelvű megjelenítésére, összeállítására, elmentésére is módunk van. A lekérdezések eredményeinek megjelenítésére listakép generátort, vagyis jelentésvarázslót alkalmazhatunk.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Access 2019 – Lekérdezéstől testre szabásig (magyar változat)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .