Akció!

Access 2013 – Biblia (angol)

6000 Ft 5200 Ft

799 oldal/28 MB, formátum: PDF.

ISBN: 978-963-365-083-7

Betekintés a könyvbe!

Összevetés másikkal
Cikkszám: 978-963-365-083-7 Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

 

Ez a könyv az Access 2013-as változatával foglalkozik. A Microsoft Office Access 2013 programot egy kötetben (a három külön kötetet összevonva és kiegészítve) ismertetjük. Az első fejezetben az Access 2013 szoftverrel kapcsolatos általános tudnivalókat ismertetjük, azokat az alapszolgáltatásokat írjuk le, amelyek ismerete feltétlenül szükséges a program működtetéséhez. Itt ismertetjük a használathoz szükséges parancsok közül az alapvetőket (például az állománykezelést), valamint a segítő és oktató rendszer alkalmazását. Az Access 2013 a Windows 7-10 alatt futó hálózati relációs adatbázis-kezelő program. A szoftverkörnyezetet alkotó Windows operációs rendszer az alatta futó alkalmazások, programok számára egységes kezelői felületet biztosít, így aki még nem ismeri ezt a programot, az is könnyen elsajátíthatja használatát. A kötetben részletesen bemutatjuk a relációs adatbázisok tervezését és létrehozását.

A program segítségével alakítjuk ki az adatbázis táblázatait, objektumait, lekérdezéseit. Ezek elkészítése igen könnyű, kényelmes és kézenfekvő. A lekérdezések SQL (Structured Query Language) nyelvű megjelenítésére, összeállítására, elmentésére is módunk van. A lekérdezések eredményeinek megjelenítésére listakép generátort, vagyis jelentésvarázslót alkalmazhatunk.

Az általános, de a 2013-as programváltozat újdonságaival összefüggő tudnivalókat a Microsoft Office Access 2013 – Adatbázisok létrehozásakötet 2013-as Access újdonságok fejezetében ismertettük. Utána bemutattuk az adatbázis tervezés és kezelés elméleti alapjait. A következő fejezetek fokozatosan vezetnek be a program használatába. Ezek már feltételeznek bizonyos – a korábbi fejezetekben ismertetett vagy a gyakorlatban megszerzett – ismereteket, ezért a kezdők számára mindenképpen javasoljuk a könyv olvasását az első fejezetnél kezdeni. Minden további fejezet épít a korábbi részekben taglalt részletekre, fogalmakra, amelyeket az adott, általában az első előfordulási helyen, illetve a program súgója alapján készült kislexikonban magyarázunk meg.

A Microsoft Office Access 2013 – Űrlapok és adatelérés kötetben a haladóbb programhasználók számára tárgyaljuk a saját felhasználói felületek kialakítását adatbevitel és lekérdezés számára, illetve az adatbázishoz való internetes kapcsolódási lehetőségeket.

A Microsoft Office Access 2013 – Lekérdezéstől testre szabásig kötetben írtuk le az adatbázis lekérdezését, vagyis a jelentések készítését, a program telepítésével, futtatásával kapcsolatos ismereteket, valamint e kötet tartalmazza a mindhárom kötetben előforduló szakszavakat, fogalmakat, kifejezéseket összefoglaló kislexikont.

A „Biblia” elnevezésű kötet fenti, mindhárom kötetet egyben, kis kiegészítéssel tartalmazza. A kiegészítő fejezetben összefoglaltuk a programmal foglalkozó fontosabb webhelyeket, ahol további tippeket, trükköket, beépülőket, sablonokat, támogatást találunk.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Access 2013 – Biblia (angol)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .