publisher_2013_sablonok

Publisher: Sablonkezelés

A 2013-as változattól már a program megnyitásakor azonnal tetszetős sablonok közül választhatunk új dokumentumunk számára, de itt, az Open funkció választásával megjelennek a korábban feldolgozott dokumentumok is, amelyek könnyen betölthetők.

A sablonok listájában a sablonok közül kiválasztott és „feltűzött” minták előre kerülnek. A helyi menü Create parancsával vagy a sablonra kattintva azonnal indíthatjuk a sablonon alapuló új dokumentum létrehozását, míg egy nem feltűzött mintaképre  jobb gombbal kattintva megjelenített helyi menü Preview parancsára előbb a sablon nagyított mintaképe jelenik meg, ahol a mintakép melletti gombokkal előre-hátra lapozhatunk a minták között, végül a nekünk tetsző minta kiválasztása után, a Create gombbal hozhatjuk létre az új dokumentumot (ez a módszer kissé eltér a Word 2013-ban bevezetettől).

A mintakép jobb felső sarkában látható tűzőgomb ikonnal tűzhetjük fel a mintát. A feltűzött sablonban az ikon “fekvő tűzőgomb” formát veszi fel, és az ilyen sablon a lista tetejére kerül, illetve ezekre a sablonokra kattintva azonnal létrejön az új dokumentum, nem jelenik meg a sablonválasztó előugró panel.

Bővebben

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .