publisher_2013_quick_access_toolbar

Publisher: A gyorselérési eszköztár testre szabása

A 2013-as felhasználói felület módosítása jelentős változást hozott az eszköztárakban is. Mint láttuk, mára már egyetlen, hagyományos eszköztár maradt, ez az alapértelmezés szerint a program címsorának magasságában megjelenő gyorselérési eszköztár. Az eszköztár végén látható ikon More Commands (További parancsok)parancsa a Publisher Options (A Publisher beállításai)párbeszédpanel Customize (Testreszabás) kategóriáját jeleníti meg. Az eszköz­tármenü Show Below the Ribbon (Megjelenítés a menüszalag alatt) parancsával vagy a párbeszédpanel ugyanilyen nevű jelölőnégyzetével az eszköztárat a szalag alá helyezhetjük, így parancsai valamivel gyorsabban (kevesebb egérmozgatással) érhetők el.

Új eszköztárat nem hozhatunk létre, de a gyorselérési eszköztárba bármilyen parancsot, stílust is elhelyezhetünk és ez vélhetően elég lesz. A Choose commands from (Választható parancsok helye) listában választunk a funkciók, illetve parancsok csoportjai közül. Választásunknak megfelelően módosul az alatta található lista tartalma. Ebből a listából választjuk ki az eszköztár elemeit, amelyet az Add (Felvétel)gombbal veszünk fel az eszköztárba.

Az eszköztár testre szabását rögzíthetjük a szerkesztett dokumentumhoz vagy az összes dokumentum számára (Minden dokumentumhoz). Ezt a Customize Quick Access Toolbar (Gyorselérési eszköztár testreszabása)listában állítjuk be. Az eszköztár felvett elemeinek sorrendjét a mozgatandó elem jobb oldali listában való kiválasztása után, a lista melletti nyíl gombokkal végezzük. A feleslegessé vált elemeket kijelölésük után a Remove (Eltávolítás) gombbal is eltávolíthatjuk.

Bővebben

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .