publisher_2013_file_menu

Publisher 2013: Új File menü

Az új felhasználói felület az Office Backstage nézet helyébe látszólag visszahozta a File (Fájl) menüt. A File szalagfül alatt azonban az átdolgozott Office Backstage nézetet találjuk, bár az Office gomb tényleg megszűnt. Kissé zavaró, hogy ebben a nézetben a szalagfülek eltűnnek és egy külön  gombbal kell visszahoznunk a korábban használt nézetet a szalaggal, de lassan meg lehet szokni…

A Backstage nézetben egyes, korábban párbeszédpanelen paraméterezhető parancsok beállításait közvetlen a nézet mezőiben adjuk meg. Néhány parancs eltűnt, viszont helyükbe léptek újabbak. Megszűnt a kilépés parancs, hiszen arra így is több lehetőségünk van (ablakzáró ikon, rendszerablak ikon menüjének bezárás parancsa vagy az Alt+F4 billentyűkombináció).

Új parancsok a File menüben a dokumentum megosztására használható Share, a más formátumokban a felhőre (interneten keresztül elérhető távoli mappába), vagy helyi, illetve hálózati meghajtóra mentő Export parancs, valamint az aktiválást, internetes szolgáltatásokat, környezet testre szabását kezelő és a dokumentum legújabb verziójú formátumba konvertálását lehetővé tevő Account parancs, amelynek munkaablakában még kisebb testre szabási műveleteket is végezhetünk.

Bővebben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .