progecad 2016 dinamikus adatbevitel

progeCAD 2016: Dinamikus adatbevitel

A termelékenység növelése javára alakították ki a 2016-os verzióban a dinamikus adatbevitelt, így a grafikus mutató mellett érhetők el a parancssor egyes funkciói és a visszajelzést is itt kapjuk (lásd az ábrát, amelyen a dinamikus adatbevitel elemei megfigyelhetők).

A dinamikus prompt a rajzolt görbe jellegzetességeit jeleníti meg az aktuális pont mellett, és lehetőségeket biztosít a rajzolási opciók választására. A mutató bevitel (pointer input) a kurzor koordinátáit jeleníti meg a mutató mellett. Hasonlóan működik, de a méretvonalhoz kapcsolódva jelenik meg a méretbevitel (dimension input). Beállíthatjuk a kijelölt objektumok színnel, vonaltípussal, halványítással jelölését.

A dinamikus adatbevitelt az állapotsorban látható DYNBEMENET gombbal kapcsoljuk be. Ekkor a rajzolt rajzelemnek megfelelő paraméterek aktuális értéke a kurzorhoz közeli beviteli mezőben megjelenik és itt beírással módosítható. A mezők közt a Tab billentyűvel mozoghatunk. A beírt mező ilyetén elhagyásakor a mező értéke, például a hossz vagy irány rögzül, ilyenkor csak a többi paraméter módosítható. Az opciókat kiválaszthatjuk kattintással a dinamikus adatbevitel menüjéből, amelyet az  ikonra kattintva vagy a lefelé mutató nyíl billentyűvel nyithatunk le.

Címke: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük