powerpoint_2010_hatter_eltavolitasa

PowerPoint: Látványosabb SmartArt diagram és grafika

A 2010-es változattól a SmartArt diagramok felsorolásjeleibe is elhelyezhetünk fényképeket, amelyeket beépített alakzat vág körbe. Az alakzatokkal kijelölt körbevágást a bemutatóba ágyazott képeken is alkalmazhatjuk.

A képekről egyszerűen eltávolíthatjuk a hátteret vagy más, nemkívánatos részeket. Mindehhez a Képeszközök – Formátum szalagon válasszuk ki a Háttér eltávolítása funkciót, majd vagy fogadjuk el, vagy manuálisan módosítsuk az eltávolítandó-megtartandó területeket!

A grafikus objektumokon, sőt szövegen térhatású animációkat alkalmazhatunk, amelyeket másolhatunk és beilleszthetünk egyik objektumról a másikra, olyan egyszerűen, ahogyan azt a formátum másolása funkciónál megszoktuk.

Tetszőleges, valamelyik megnyitott alkalmazásból származó kép­ernyőképet vagy annak egy kivágott részletét is beilleszthetjük a be­mutatóba. A Beszúrás szalag Képernyőkép gombjának menü­jéből választhatjuk ki a futó alkalmazások közül azt, amelyiknek képét beillesztenénk. Itt találjuk a Képernyőrész-kivágás parancsot is.

Bővebben

Címke: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük