PowerPoint 2007 Office gomb

PowerPoint 2007: Formátumok és menük

Az Office gombból legördíthető Mentés Másként almenüben menthetünk a PowerPoint 97-2003 mellett PDF vagy XPS formátumba is.

A korábbi Eszközök (Tools) menüt itt szintén megszüntették. Most az Office gombból legördíthető menü alján látható A PowerPoint beállításai gombot kell használnunk a program alapértelmezett működési módjának beállításához. A párbeszédpanel itt is teljesen új megjelenésű, a beállítási lehetőségek ugyanakkor nagyjából azok, amelyeket korábban megszokhattunk. A makróprogramozás lehetőségei alapállapotban itt sem jelennek meg a szalagok között, ha nem kapcsoljuk be a Népszerű elemek lapon a Fejlesztőeszközök lap megjelenítése a szalagon jelölőnégyzetet. Ennek köszönhetően jelenik meg a Fejlesztőeszközök szalag, amely a makrókhoz szükséges parancsokat tartalmazza.

Ez a kapcsoló érvényes az Office többi programjára is, ha valamelyikben bekapcsoljuk a jelölőnégyzetet, akkor a többi programban is megjelenik a Fejlesztőeszközök szalag. Ez még akkor is így működik, ha a programok éppen futnak.

Itt szintén a Források lapon találunk meg olyan fontos szolgáltatásokat, mint az ellenőrző funkciókat, vagy az aktualizálások keresését az Interneten, illetve az Office (egyébként a Start menüből is indítható) diagnosztikai rendszerének futtatását, az Office aktiválását, valamint a Microsoft Online szolgáltatásainak felkeresését.

Bővebben

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.