photoshop_elements_9_tartalomkimelo_kitoltes

Photoshop Elements: Új eszköz a retusáláshoz

Korábban a klónbélyegzővel vagy festéssel, körülményesen javíthattunk kisebb hibákat, pláne nagyobb felületeket. Erre a 9-es változattól kétféle módszert használhatunk. Egyrészt alkalmazhatjuk a Photomerge technológiát ahhoz, hogy több képből állítsunk össze egy jó képet úgy, hogy megadjuk, melyik képről mi kerüljön át, illetve mely részletek feleslegesek.

Az új, tartalomvédett kitöltés szolgáltatás először a Photoshop CS5-ben jelent meg. A Photoshop Elements 9-es változatában megjelent  Pontjavító eszközzel nemcsak pontokat, hanem az ecsettel befestett vonalakat is a környezettől átvett mintázattal tölthetjük ki, ha az opciós eszköztáron a Content-Aware rádiógombot választjuk. Ha nagyméretű ecsetet használunk, akkor egy két kattintással, ecsetvonással nyom nélkül eltüntethetők a lakott területeken készült felvételeken a telefon és villanydrótok vagy tájképeken a zavaró, oda nem illő elemek. Az eszköz ráadásul még az esetlegesen látványos perspektivikus hatásokat is figyelembe véve működik.

Az eszközt a klónbélyegzőhöz hasonlóan használhatjuk, de a forrásterület kijelölése nélkül. A forrásterületet ugyanis a program automatikusan megkeresi az ecsetvonás környezetében.

Bővebben

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük