Photoshop Elements: A PhotoShop képformátuma

psd kiterjesztésű, vágógörbe tárolására is alkalmas, de tömörítést nem használó fájlformátum az Adobe Photoshop saját formátuma, amellyel minden, a Photoshop, Photoshop Elements vagy az Image­Ready programban létrehozott (réteg, vágógörbe, különböző színmódok stb.) információt menthetünk. Az így tárolt képek nagyméretűek, hiszen nem támogat semmilyen tömörítési eljárást. A formátum munkaigényessége miatt, összetett képeinket célszerű ebben a formátumban is tárolni, így a későbbi módosításnál sokat segíthetnek az elmentett plusz információk. A 6-CS3 változat közt már verziókészletet is kezelhettünk (ha telepítettük, engedélyeztük a Version Cue alkalmazást is). Az Elements programban a 6-os változattól érhető el a verziókészlet.

A PSD formátum a rétegeken tárolt adatok mellett tartalmazhat egy összetett képet is, amely a Layer (Réteg)menü Merge Layers  (Rétegek összeolvasztása) parancsa (illetve a Ctrl+E billentyűkombináció) eredményének felel meg. A PSD formátumú képek megnyitására alkalmas programokban általában ezt az összetett képet látjuk, kivéve az Adobe Illustrator vagy InDesign programjait, amelyek képesek közvetlenül megnyitni és értelmezni a Photoshop képet.

Bővebben

Címkék: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .