Photoshop: Tartalom érzékeny áthelyezés eszköz

Sokszor arra van szükség, hogy egy részletet a kép egy másik helyére illesszünk. Erre a hagyományos út a részlet kivágása, a keletkező folt kitöltése majd a vágólapról a részlet bemásolása. Az egész műveletsort bonyolíthatja, ha több réteg vesz részt a műveletben. Az új  Tartalom érzékeny áthelyezés eszközzel a komplex rétegkezelés vagy a precíz, de lassú kijelölések nélkül, gyorsan megoldható a feladat.

A 6-os változattól az eszköz kiválasztása után kétféle üzemmód közül választhatunk: a Kiterjesztési mód segítségével a befoglaló környezetet szükség szerint módosítva kibővítjük vagy zsugorítjuk a hajat, fákat, épületeket és más objektumokat, míg az Áthelyezési mód alkalmazásával az objektumok új helyre helyezhetők. Ez utóbbit is akkor aknázhatjuk ki igazán, ha a háttér számottevően nem változik.

A javítás lépései:

  1. Jelenítsük meg az eszköztáron a  Helyi javítóecset kinyílóját (mutassunk rá és tartsuk nyomva az egér gombját)!
  2. Kattintsunk a kinyílóban a  Tartalom érzékeny áthelyezés ikonjára!
  3. Az opciós eszköztáron (beállítássávon) válasszunk a Mód listában a Kiterjesztés vagy az Áthelyezés lehetőségek közül! Véleményünk szerint, ha pusztán egy objektum új helyre mozgatásáról van szó, akkor mindenképpen az Áthelyezés a nyerő beállítás (lásd az ábrát).
  4. Az Adaptáció listában adjuk meg, hogy az új terület mennyire tükrözze a körbevevő részt. A helyes beállítás megtalálásához több próbálkozásra lesz szükség, esetenként nem is látható különbség a szoros és laza beállítások között.
  5. A képen húzással határoljuk körül a kiterjeszteni vagy áthelyezni szándékozott részletet, majd húzzuk új helyére.

Bővebben

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .