photoshop_cs_szin_egyeztetese

Photoshop: Színek egyeztetése

Az azonos felvételi körülmények között készült különböző felvételek színvilága összhangba hozható, színpalettáik rétegenként egységesíthetők a CS változattól a Kép menü Korrekciók Szín egyeztetése parancsával (lásd az ábrát).

Kétféle módszert alkalmazhatunk. Az egyik esetben megnyitjuk a színmintát adó és a módosítandó képet egyaránt. Utána a módosítandó képet aktiváljuk, majd kiadjuk a Kép/Korrekciók Szín egyeztetése parancsot. A beállító párbeszédpanelen kiválasztjuk a módosítandó réteget a Réteg listában, majd a Forrás listában megadjuk a színmintául szolgáló képet. A Kép beállítások csoportban még egyszerűen módosíthatunk a fényerő, színerősség tulajdonságokon.

Így egyszerűen megváltoztathatjuk például a képen kiválasztott ruhák színeit. Ehhez megnyitjuk a módosítandó képet, majd a színmintát adó képeket, utána kiválasztjuk a ruhát, végül a fentebb leírt módon elvégezzük a szín módosítását.

A másik esetben a beállításokat .sta kiterjesztésű fájlba elmenthetjük a Statisztika mentése nyomógombbal, mely beállításokat később egy másik képen alkalmazhatunk a Statisztika betöltése nyomógombbal.

Bővebben

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük