photoshop_cs2_retegszedok

Photoshop: Rétegösszeállítások

A CS2-es változattól a Rétegszedők (Layer Comps) paletta segítségével a több réteget tartalmazó képekhez különböző nézeteket állíthatunk be. Az elnevezhető nézetekben, réteg-összeállításokban rögzíthetjük a dokumentum különböző állapotait, rétegek eltérő helyzetét és láthatóságát. A Fájl menü Parancsfájlok /Rétegszedők fájlokba parancsával a réteg-összeállítások önálló képekké, Rétegszedők PDF-be parancsával PDF vagy Rétegszedők WPG-be parancsával WPG állományokká alakíthatók. Így roppant egyszerűen szétválaszthatók és ettől kezdve külön mozgathatók, fejleszthetők tovább az egyetlen rajzban tárolt különböző változatok.

A rétegláthatóság szabályozásával beállíthatjuk például, hogy egyetlen gombnyomással váltsunk megbízónk egymástól eltérő szempontjainak megfelelően kidolgozott (eltérő stílust, helyzetet, láthatóságot tartalmazó) megoldások közt.

Ennek köszönhetően e megoldások bemutatása megoldható több réteg láthatóságának átállítása nélkül, azaz elegendő a Rétegszedők palettában kiválasztani a megfelelő réteg-össze­állítást. A változatokat egyetlen gombnyomással külön fájlokba, vagy egyetlen PDF dokumentumba menthetjük. Érdemes megnézni a Rétegszedők (Layer Comps).psd mintaállományt (lásd az ábrát). Itt a különböző változatokat a Rétegszedők paletta nyíl gombjaival, vagy a palettamenü parancsaival is bejárhatjuk.

Bővebben

Címkék: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .