photoshop_cs3_intelligens_szurok

Photoshop: Intelligens szűrők

Nagy jelentőségű a CS3 változatban bevezetett technológia, hogy az intelligens objektummá átalakított képen intelligens szűrőket alkalmazhatunk. Ha az adott réteg még nem intelligens objektum, akkor a Szűrő/ Konvertálás intelligens szűrőkhöz parancs elvégzi a szükséges átalakítást. Ezt követően adhatjuk ki az intelligens szűrő parancsokat a menüből, melyek roncsolás mentesen, külön rétegen jelenítik meg a szűrőműveletet és paraméterezését, amely egyszerűen be és kikapcsolható, de semmi esetre sem módosítja az eredeti képet. Tehát hasonlóan működik, mint a korábbi korrekciós réteg. Az intelligens szűrőréteg beállításain később is módosíthatunk, ha több szűrőt alkalmazunk sorrendjük szintén megváltoztatható, ami hatással lehet a kép megjelenítésére.

Ha egy réteget intelligens objektummá alakítottuk, akkor nem használhatjuk a Szűrő menü Kiragadás, Cseppfolyósítás, Mintázatkészítő és Távlatpont parancsait.

Ha a réteget raszterizáljuk, vagyis visszaalakítjuk az intelligens objektumból, akkor az összes beállított szűrő hatása véglegesül, amelyen már csak a parancs visszavonásával módosíthatunk. Feltéve, hogy a megváltozott képet még nem mentettük el. Érdemesebb az utólagos módosíthatóság érdekében a képet az intelligens objektumokkal együtt menteni.

Bővebben

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .