OpenOffice Calc: Automatikus mentés

A címsor az OpenOffice rendszerablak legelső sora. Itt jelenik meg az aktuális szerkesztett munkafüzet címe, a jobb oldalon pedig a rendszerablak méretező ikonok. Az egyes dokumentumoknak külön címsoruk van.

Az ablak lezárására szolgál a címsor jobb szélén álló  ikon és a Ctrl+Wbillentyűkombináció is. E parancsokkal tehát nem lépünk ki az adott alkalma­zásból, például a táblázatkezelőből, csupán az aktív dokumentum szerkesztését fejezzük be. Ha az ablakban szerkesztett állo­mányon már módosítottunk, akkor a program a lezárás előtt figyelmeztet, hogy mentsük el a változást (Mentés), ha szükséges. Amennyiben nem mentjük el a változtatást (Elvetés), akkor az elvész. Mentés esetén a korábbi (eredeti) állomány neve .BAK kiterjesz­tést kap (ha ezt korábban kértük az Eszközök/Beállítások parancs Megnyitás és mentés/Általánospárbeszédpanel-lapjának Mindig készítsen biztonsági másolatot jelölőnégyzetének kiválasz­tásával). Itt állíthatjuk be az automatikus mentés gyakoriságát is. Ezeket az információkat használja a dokumentum-helyreállítás, ha valami miatt a program futása megszakad.

Bővebben

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..