libreoffice_impress_uj_bemutato_letezobol

LibreOffice Impress: Új bemutató készítése létező bemutatóból

Korábban elkészített előadás is képezheti új bemutatónk alapját. Ekkor a létező bemutatót akár írásvédetten is megnyithatjuk, a módosításokat szükségképpen új néven tároljuk el.

A létező dokumentum megnyitásához a fentiek szerint az Impress Fájl/Tündérek/Bemutató parancsával indítsuk az előadás-tervező tündért. A varázsló első párbeszédpaneljén válasszuk a Létező bemutató megnyitása választókapcsolót. Ekkor a párbeszédpanel választó mezőjében megjelennek az alapértelmezés szerinti (aktuális) könyvtárban található kész bemutatók. A bemutató betöltéséhez kattintsunk a Megnyitás gombra (lásd az ábrát)!

Ezt követően megjelenik a létező bemutatók megnyitására szolgáló Megnyitás párbeszédpanel. Itt kiválaszthatjuk a betöltendő állományt. Az írásvédett megnyitáshoz jelöljük be a Csak olvasható jelölőnégyzetet.

A bemutató-választó párbeszédpanel listájának oszlopfejeire kattintva sorba rendezhetjük a listát. A párbeszédpanel kezelésével alább részletesen foglalkozunk. A kiválasztás után kattintsunk a Megnyitás nyomógombra a betöltéshez.

Bővebben

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .