calc_valtozatok_kezelese

LibreOffice Calc: Változatok kezelése

A LibreOffice lehetőséget biztosít ugyanazon a dokumentum különböző változata­inak tárolására. A dokumentum-változat első mentésekor vagy egy változat betöl­tésekor a Fájl menü Verziók parancsát adjuk ki. Ha az Új verzió mentése bezáráskor jelölőnégyzetet bekapcsoljuk, akkor a dokumentumablak minden lezárá­sakor automatikusan újabb változat keletkezik. A változat menté­séhez az Új verzió mentése nyomógombra kattintunk. Ekkor magyarázó szöveggel láthatjuk el a változatot (lásd az ábrát).

A mentés időpontja és a magyarázó szöveg megjelenik a párbeszédpanel válto­zatokat tartalmazó listáján. A Megjelenítés nyomógombra kattintva olvashatjuk el a hosszabb magyarázatokat. Ezek az információk segítenek a dokumentum meg­nyitásában, amelyet kijelölés után a Megnyitás gombra kattintva végzünk. A felesleges változatokat a Törlés gombbal töröljük. Az Összehasonlítás ­gombbal hasonlíthatjuk össze a változatokat (ez a funkció sajnos ritkán működik).

Bővebben

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .