indesign_cs2_retegosszeallitas

InDesign: Rétegösszeállítások átvétele

A Photoshop .psd és .pdf fájlok rétegei és réteg-összeállításai elhelyezéssel átvehetők az InDesign dokumentumokba (a CS2-es válozattól). Ráadásul az InDesign programban módosíthatunk az így átvett rétegek láthatóságán.
A Photoshopban a Rétegszedők (Layer Comps) paletta segítségével a több réteget tartalmazó képekhez különböző nézeteket állíthatunk be. Az elnevezhető nézetekben, réteg-összeállításokban rögzíthetjük a dokumentum különböző állapotait, rétegek eltérő helyzetét és láthatóságát. A Fájl menü Parancsfájlok /Rétegszedők fájlokba parancsával a réteg-összeállítások önálló képekké, Rétegszedők PDF-be parancsával PDF vagy Rétegszedők WPG-be parancsával WPG állományokká alakíthatók. Így roppant egy-szerűen szétválaszthatók és ettől kezdve külön mozgathatók, fejleszthetők tovább az egyetlen rajzban tárolt különböző változatok.

A rétegláthatóság szabályozásával beállíthatjuk például, hogy egyetlen gombnyomással váltsunk megbízónk egymástól eltérő szempontjainak megfelelően kidolgozott (eltérő stílust, helyzetet, láthatóságot tartalmazó) megoldások közt.

Ennek köszönhetően e megoldások bemutatása megoldható több réteg láthatóságának átállítása nélkül, azaz elegendő a Rétegszedők palettában kiválasztani a megfelelő réteg-összeállítást. A változatokat egyetlen gombnyomással külön fájlokba, vagy egyetlen PDF dokumentumba menthetjük. Érdemes megnézni a Rétegszedők (Layer Comps).psd mintaállományt. Itt a különböző változatokat a Rétegszedők paletta gombjaival, vagy a palettamenü parancsaival is bejárhatjuk.
Az InDesign programban a Képimportálási beállítások  párbeszédpanelen adjuk meg végül, melyik réteg jelenjen meg.

Bővebben

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük