Bridge: Képek kiválasztása

Az alapértelmezett nézettel szemben választhatjuk a vízszintes, illetve függőleges filmszalagot, a metaadatok kiemelését, a fájlnavigátort. Ezeket a nézeteket vagy a Nézet menüben, vagy az ablak felső részén látható hivatkozásokkal, és gombmenüvel állítjuk be. Bár a menüsor alatt csak három munkaterület közül választhatunk, az utolsómunkaterület gombja utáni ikon menüjéből kiválaszthatjuk a többi nézetet, illetve munkaterületet is. A munkaterületek között válthatunk a Ctrl+F1..Ctrl+F6 gyorsgombokkal, illetve az Ablak menü Munkaterületek almenüjének parancsaival is.

A korábbi Rendezés menüt almenüként beépítették a Nézet menübe (lásd az ábrát). A CS6 változatban rendezhetünk az ablak jobb felső sarkához közeli Rendezés lista elemeivel is. A rendezéssel változtathatunk az ablakban megjelenített képek sorrendjén. Egyébként a képek sorrendje a bélyegképeket tartalmazó nézetben egyszerű húzással is átrendezhető, így akár egy kijelölt képcsoport is áthelyezhető. Ezt teszi lehetővé a Manuálisan parancs is. A Rendezés lista mögötti ikonnal, illetve a Nézet/ Rendezés almenü Emelkedő sorrend parancsával válthatunk a növekvő és csökkenő sorba rendezési irány között. Az irányváltás természetesen nem módosítja a rendezési szempontot.

Bővebben

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .