Excel 2010: Új munkafüzet-kezelő eszközök

Excel 2010: Munkafüzetek kiterjesztése

Új módszerekkel támogatják a munkafüzetek egyéni kiterjesztését, továbbfejlesztését, mely lehetőségekről bővebbet az Excel developer Center webhelyén, a http://msdn.microsoft.com/hu-hu/office/aa905411.aspx címen olvashatunk.
A fejlesztők számára készült fejlesztések:
Az XLL szoftverfejlesztői csomag (SDK) támogatja az új munkalapfüggvényeket, a felhasználó által definiált aszinkron függvények fejlesztését, a felhasználó által definiált, fürtkörnyezetben is jól működő függvények fejlesztését (amelyek kiterjeszthetők a számítási fürtre) és 64 bites XLL-bővítmények létrehozását.

Az Excel 2010 számos olyan szolgáltatást tartalmaz, amelyek segítségével az esetlegesen megmaradt Excel 4.0 formátumú makrókat áttelepítheti a VBA környezetbe. A fejlesztések jobb teljesítményt biztosítanak a nyomtatással kapcsolatos módszerekhez és a VBA esetében korábban nem elérhető diagramtulajdonságokhoz.

Egyéni munkafüzet-alkalmazásokban a menüszalag és az új Backstage nézet programozva szabható testre. Programozással aktiválhatók például a menüszalag lapjai, és az egyéni lapok működése a beépített tartalomfüggő lapok működéséhez hasonlóvá tehető (az utóbbiak csak egy adott esemény bekövetkeztekor jelennek meg). A menüszalag egyéni csoportjai továbbá növelhetők és csökkenthetők a menüszalag átméretezésekor, illetve a helyi menüket számos eszközzel testre szabhatók. A Backstage nézethez ezenkívül egyéni felhasználóifelület-elemeket és más elemeket adhatunk.

Bővebben

Címke: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük