CorelDRAW X4 - Újdonságok felfedezése

CorelDRAW X4: Újdonságok felfedezése

Könnyű dolgunk van, ha a nagyobb módosításokat szeretnénk felfedezni. A piacvezető Adobe Photoshop CS2-es változatában megjelent egy szolgáltatás, amellyel a program menüszerkezetében kiemelt színnel jeleníthetjük meg az újdonságokat vagy a funkciók felhasználási terület szerint csoportjait. Ebből a jó ötletből a Corel annyit vett át, hogy a Súgó menü Újdonságok kiemelése almenüjében bekapcsolhatóvá tette, hogy kiemelt háttérrel jelöljük, melyik korábbi változathoz képest megjelent újdonságra vagyunk kíváncsiak.

A Photoshop CS2 megoldásán túlmutat ugyanakkor, hogy a CorelDRAW X4 az új ikonokat is ilyen háttérrel jeleníti meg. Ha például csak a közvetlenül megelőző, azaz az X3-as változathoz képest újdonságnak számító parancsokra vagyunk kíváncsiak, akkor adjuk ki a Súgó/Újdonságok kiemelése/Az X3 verzió óta parancsot (lásd az ábrát).

A beállítás után az ábrán látható rózsaszín háttérrel jelennek meg az újdonságok a menüben. Például, ahogyan az a képen látszik, a Súgó menüben újdonságként megfigyelhetjük ezeket a parancsokat, valamint a Tippek és Mesterfogások parancsokat.

Bővebben

Címke: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.