Adatvédelmi szabályzat

A Mercator Stúdió oldalainak látogatásakor megadott adatok biztonságáért minden tőlünk telhetőt megteszünk. Az adatkezelési folyamatokat a személyes adatok védelméről szóló, 1992. évi LXIII. törvény által biztosított jogi szabályozás keretei között végezzük. Személyes adatait nem hozzuk nyilvánosságra és nem továbbítjuk közvetlen üzletszerzéssel foglalkozó harmadik félnek.

Adatvédelmi politikánkat Az Internettel összefüggő adatkezelések egyes kérdéseiről szóló adatvédelmi biztosi ajánlásban (2001. február 1.) foglaltaknak megfelelően, a jogszabályi követelmények szerint alakítottuk ki.

Részlet az Ajánlásból: Az 1992. évi LIII. törvény (Av tv.) rendelkezései szerint az adatkezelés egyes körülményeiről (az adatkezelés célja, önkéntes vagy kötelező jellege, az adatkezelő illetve adatfeldolgozó személye) az adat felvétele előtt kötelezően, illetve egyes további körülményekről az adatalany kérelmére tájékoztatást kell adni. Azoknak a szolgáltatóknak, amelyek természetes személy felhasználóval szerződéses kapcsolatba lépnek, törvényi kötelezettsége, hogy az adatkezelésre vonatkozó kötelező tájékoztatást az adatkezelés megkezdése előtt – célszerűen a felhasználóval kötött szerződés megkötésekor – megadják, s eleget tegyenek a felhasználók további adatokra vonatkozó kérelmének. Azoknak a szerver-üzemeltetőknek, illetve szerveren szolgáltatást nyújtóknak, amelyek birtokába a szolgáltatás nyújtása során személyes adat kerül, a felhasználónak a tájékoztatást az Av tv. szerint az adat felvétele előtt kell megadniuk.

Honlapunk azon oldalai, amelyeken ügyfeleinktől bizalmas információkat kérünk be, biztonságos oldalak. Az ilyen oldalakon a böngésző program alsó sorában megjelenő kis lakat jelzi, hogy a megadott adatokat illetéktelenek nem láthatják. Az ügyfél adatait itt 128 bites kétkulcsos SSL-es eljárással titkosítjuk, ami az információbiztonság terén az egyik legjobb létező technika. Az SSL titkosítási eljárás egy privát és egy nyilvános kulccsal rendelkező aszimmetrikus kulcspár, amelynek sajátossága az, hogy a publikus kulccsal kódolt üzenet csak a privát kulccsal dekódolható. Ennek köszönhetően a webszerver és ügyfél közötti adatforgalmat más – illetéktelen kíváncsiskodó – nem láthatja.

Szolgáltatás-kínálatunk bővítése érdekében legfeljebb havi egy alkalommal tájékoztató anyagokat hírlevélben küldünk felhasználóinknak. Ennek terjedelme legfeljebb egy-két nyomtatott oldalnak felel meg. Vevőink, illetve hírlevél feliratkozóink erről a szolgáltatásról egyszerűen, a hírlevélben küldött leiratkozás paranccsal  leiratkozhatnak. A leiratkozást követően több hírlevelet nem küldünk, de a vevő adatait a további támogatási cél (például elveszett kód, könyv pótlása) érdekében nem töröljük, csak a vevő kifejezett kérésére.

A felhasználók – reménybeli vásárlóink – tudtával és beleegyezésével, vagy tudta nélkül (a számítógépek egymás közötti kommunikációjával együtt járó, automatikus módon) tudomásunkra hozott adatokat az Adatvédelmi Törvény személyes adatnak minősítheti. Az ilyen adatokat harmadik (külső) személynek semmilyen céllal nem adjuk át, kizárólag a célnak megfelelő módon dolgozzuk fel.

A cél pedig:

– Személyes kapcsolattartás vásárlóink kiszolgálása (például elveszett kód, könyv pótlása érdekében),

– Feliratkozás havi hírlevelünkre. Ezt a hírlevelet a hírlevélre direkt feliratkozó olvasóinknak és a webáruházba regisztráltaknak egyaránt elküldjük. A hírlevélben a szoftveres tippek, trükkök, technikák közzététele mellett az új termékek megjelenéséről adunk hírt, nem használjuk más direktmarketing eszközként.

Ezek alapján a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) adatkezelési tevékenységünket nem kell bejelenteni.

Ennek ellenére, az Önök megnyugtatásául regisztráltunk a hatóságnál:

  • Hírlevél küldésével kapcsolatos adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-65613/2013.
  • Ügyfélnyilvántartással kapcsolatos adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-65614/2013.
A honlapunkon elérhető közösségi oldalakkal (Facebook, G+, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Tumblr, Twitter) kapcsolatos javasló, tetszést nyilvánító és követő gombok csak az adott rendszerkeretén belül használatosak és nem vonjuk össze a fentebb jelzett adatbázisunkba.

Amennyiben adatvédelmi politikánkban foglaltaktól eltérő véleménye van, kérjük ossza meg velünk, hogy szolgáltatásunkat az Ön elvárásaihoz tudjuk igazítani.