PowerPoint 2007 e-book

PowerPoint 2007: A PowerPoint szalagjai II.

Általában elegendő a szalagról köz­vetlenül elérhető néhány formázási lehetőség, a leg­fontosabb műve­letek minden­képpen a szalagra kerültek. Új dia beszúrásához kat­tintsunk az Új dia gombra, majd a megjelenő listából válasszunk elrendezést az új dia tartalma számára.

Ha ezen az elrendezésen később módosítani szeretnénk, akkor az Elrendezés gombra kell kattintanunk. Ekkor egy hasonló menü nyílik ki, ame­lyen új elrendezést adhatunk a már esetleg rögzített tartalomnak. A korábbi tartalom álta­lában nem vész el, csak új helyre kerül.

A diaképek tartalmazhatnak külön­böző táblázat, diagram, kép, ClipArt ábra, SmartArt grafika vagy film objektumokat. Az ilyen tartalmak ké­sőbbi beillesztéséhez a legegy­sze­rűbb, ha már az elrendezés válasz­tásakor a Tartalomrész típusú dia­minták közül választunk, mert ilyen­kor a diaképbe beke­rül egy ikon­csoport, amelynek egyes elemeire kattintva a kívánt objektum betölt­hető.

Az alapvető formázások itt is az Office többi programjához hasonló módon hajthatók végre.  A szalagon el­helyezett stílusválasztó gombok és az onnan legördíthető stílus lista mintái fölé mozgatva az egérmutatót, a stílus beállításai azonnal megjelennek a kijelölt szövegrészen vagy a dia teljes szövegtartalmán.

Bővebben

Címke: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.