Joomla CMS: Szerkesztő hiba

Joomla CMS: Szerkesztő hiba

A Joomla CMS (tartalommenedzselő) szoftver igen népszerű. Állítólag ezzel a tartalomkezelővel készítik és tartják karban az adatbázis alapú honlapok több mint 60 százalékát, ami világviszonylatban több millió honlapot jelent. Népszerűsége köszönhető egyszerűségének, számtalan nyelvi és egyéb kiegészítésének és nem utolsó sorban ingyenességének. Aki az 1.7-es verzióról frissít a 2.5-re, annak általában mégis egy kellemetlen jelenséggel kell szembenéznie.

A szerkesztőfelületen – ha a népszerű TinyMCE szerkesztőt használjuk cikkek szerkesztésére – egy cikk módosítását kezdeményezve előfordulhat, hogy eltűnik az összes szerkesztő eszköz (ikon), a mentés és bezárás gomb sem működik, valamint a korábban szerkesztett cikkeknek csak a HTML kódja jelenik meg. Természetesen dolgozni szeretnénk addig is, amíg ezt a hibát egy javító frissítés meg nem szünteti, ezért ilyen esetben a következőket tegyük:

  1. Zárjuk be a böngészőablakot!
  2. Nyissuk meg ismét a Joomla felületet!
  3. Lépjünk a Felhasználókezelőbe!
  4. Válasszuk ki azt a felhasználót, akinek adatain módosítanánk!
  5. Az Alapbeállítások között, a Szerkesztő listában válasszunk egy másik szerkesztőt, például az ábra szerinti Editor – JoomlaCK beépülőt!
  6. Megjegyzés: ha itt nincs több szerkesztő, akkor keressünk meg egy megfelelőt például a Joomla.org webhelyen, és telepítsük!

Címke: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük