Joomla CMS: Bővebben hiba

Joomla CMS: Bővebben hiba

A Joomla CK editor sajátos működésére lettünk figyelmesek: amikor a szerkesztett cikket elmentettük, egyszer-kétszer a kész oldal felülete teljesen “összezavarodott”, vagyis a bevezető rész, a fő és a bal oldali modulmenü normális megjelenésén túl minden máshová került, és ez érintette a formázást is. Ilyenkor érdemes megnézni a szerkesztett lap HTML formázását, illetve az oldal típusát.

Az elemzés során megállapítottuk, hogy a jelenség olyan oldalaknál fordul elő, amelyek tartalmát a Word szövegszerkesztőből a vágólapon keresztül szúrtuk be, és kiemelt cikként jelentettük meg bevezetőjét. A hiba tényleges oka az volt, hogy a szerkesztő néha egy szakaszkezdő div taget helyez el a cikk elején és lezáró taget a cikk végén. Ezeket viszont nem veszi figyelembe, amikor a Bővebben gombbal megszakítjuk a cikket a bevezetőnél. Emiatt viszont a bevezető div tag “elárvul”, a bevezető nem lesz lezárva.

A megoldás: be kell tenni a lezáró /div taget a bővebben jelzés elé, és ilyenkor természetesen egy új nyitó div taget a bővebben jelzés mögé, vagy eleve töröljük ki az itt teljesen felesleges div taget a cikk elejéről és a /div taget a cikk végéről!

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük