InDesign e-book

InDesign CS3: Új felhasználói felület

A programokat most – a korábbiakhoz hasonlóan –, a különböző felhasználói területek számára összeállított csomagokban (Adobe Creative Suite 3 Design Standard, Design Premium, Web, Production, Master) is meg lehet vásárolni.

Ha a programcsomagot telepítjük, akkor először is már a telepítéskor feltűnik a figyelmeztetés, hogy a Photoshop Extended változat összes funkcióinak maradéktalan kihasználásához 1 GB memória szükséges. Ha valakinek azonban nincs szüksége az Extended változat 3D kiterjesztésére, akkor már tűrhető sebességgel használhatjuk 512 MB memória mellett is.

A súgót ismét átalakították…

A másik szembeötlő újdonság az új felhasználói felület, amely bár egyszerűbben kezelhető a korábbi változatnál, hála a sok új funkciónak, még mindig pilótavizsgát igényel (lásd az ábrát).

Az előző változatok alatt megszokott paletták szerepét átvette a panelnak nevezett megoldás, amely egyszerűen kinyitható, és ha már nincsen rá szükségünk becsukható. A panelból „al-panel” is megjeleníthető, ha az adott feladat úgy kívánja (lásd az ábra jobb oldalát). Az animációkhoz szükséges idővonal panel kivételesen a munkaterület alatt jelenik meg, végül is itt hosszabb intervallumot fedhet át még használható méretben és nagyításban.

Bővebben

Címke: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.