autocad_2013_raszterszog

AutoCAD LT: Raszterbeállítás

A raszter beállítás alkalmazásával a grafikus pozicionáló eszközzel kijelölt pontok egy képzetes, láthatatlan raszter háló pontjaira igazíthatók. Ha az üzemmód be van kapcsolva, akkor pontkijelölő szálkereszt a raszter háló legközelebbi pontjára ugrik. Új rajzoknál a prototípus rajz szabja meg a raszter háló beosztását, bekapcsolt vagy kikapcsolt voltát. A raszter háló beállításának paraméterei a Rajzbeállítások párbeszédablak Raszter paramétercsoportjában találhatók.

 

Raszter Be: be- vagy kikapcsolja a raszterponthoz húzó üzemmódot. Az üzemmód bekapcsolása a korábbi pontokra nincs hatással, csak a bekapcsolás után megadott pontokra vonatkozik. Az üzemmódot a RASZTER paranccsal, az F9 gyorsgombbal, a Ctrl+B billentyűkombinációval, illetve az állapotsor  Raszter mód gombját benyomva, vagy a SNAP­MODE rendszerváltozó értékének megváltoztatásával is be- (1) vagy kikapcsolhatjuk (0).

Raszter kiosztás X irányban: A raszter X irányú beosztásának beállítására szolgál. Ugyanezt beállíthatjuk a RASZTER parancs Arány opciójának választása után a Vízszintes kiosztás vagy a SNAPUNITrendszerváltozó paraméter beállításával. Alapértelmezett értéke 10 egység.

Raszter kiosztás Y irányban: A raszter Y irányú beosztása. Ugyanezt beállíthatjuk a RASZTER parancs Arány opciójának választása után a Függőleges kiosztás vagy a SNAPUNIT rendszerváltozó beállításával. Alapértelmezett értéke 10 egység, azaz az X/Y arány 1, a háló izometrikus.

A raszter háló kezdőpontjának Y tengelytől mért távolságának be­állítására szolgál a SNAPBASE rendszerváltozó második paramétere. Alapértelmezett értéke 0 egység.

A raszter háló kezdőpontjának X tengelytől mért távolságának beállítására szolgál a SNAPBASE rendszerváltozó első paramétere. Alapértelmezett értéke 0 egység.

Szög: A raszter háló X tengelytől mért elforga­tásának beállítására szolgál (lásd az ábrát). Beállíthatjuk a RASZTER parancs Forgat opciójának választása után vagy a SNAPANG rendszer­változó paraméter beállításával. Alapértelmezett értéke 0 fok.

Bővebben

 

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük