autocad_2012_lapkeszlet

AutoCAD – Lapkészlet kezelő

Több, esetleg különböző tervezőktől, szakágaktól származó rajzfájl egyetlen tervezési projekt lapkészletbe foglalását segíti a 2012-es változattól a Lapkészlet kezelő paletta, amelyet az Eszközök/Paletták / Lapkészlet kezelő paranccsal, a Központi eszköztár vagy a Nézet szalag  Lapkészlet kezelő ikonjával vagy a Ctrl+4 gyorsgombbal jelenítünk meg, vagy rejtünk el (lásd az ábrát). A lapkészlet kezelő a munkaablak jobb széléhez dokkolva jelenik meg. Ekkor csak a címoszlop látszik, a teljes paletta akkor nyílik ki, ha a kurzort a címoszlop fölé mozgatjuk. A paletta húzással leválasztható a munkaablak széléről.

A különösen komplex projektekhez lapkészleten belül alkész­leteket is kialakíthatunk. A lapkészletek manuális kezeléséhez a laplista címeit tartalmazó, könnyen frissíthető táblázatot készíthetünk. A lapkészlet rendezéséhez rajzcsoportosító eszközöket kapunk. A lapkészlet teljes egészében tehető közzé, küldhető el e-Külde­mény­ként és archiválható. A lapkészlet kezelő a nézeteket a rajzokhoz hasonlóan kezeli.

A lapkészletek alapértelmezett tárolási helye a My documents (Felhasználó/Dokumentumok) mappa. Új lapkészlet készítéséhez a Lapkészlet kezelő paletta listájában választjuk ki az Új lapkészlet elemet (vagy a Fájl/Új lapkészlet parancsot adjuk ki), amely egy varázslót indít el üres, vagy a leggyakrabban előforduló lapkészlet minták alapján végzett lapkészlet-kialakításra.

Bővebben

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük