autocad_2012_megosztas

AutoCAD 2012: Megosztás

Az AutoCAD 2012-ben tovább bővültek a megosztásra használható hatékony eszközök, például az aktuális DWG fájlok korábbi DWG formátumban történő mentése vagy a DWF fájlok jelölőinformációkkal együtt történő importálása és exportálása. Továbbfejlesztették a DWF fájlok importálását és alávetített használatát. A rajzfájlok Adobe PDF formátumban is közzétehetők, sőt az ilyen formátumú dokumentumokat is használhatjuk alávetítésként. Elérhetővé tették az AutoCAD WS szolgáltatást, amelyen keresztül megoszthatjuk a rajzokat. A szolgáltatás használatához, a kiszolgáló eléréséhez be kell jelentkeznünk a WS rendszerbe. Az internetes kapcsolat mobil eszközökről is elérhető.

A weben keresztül segíti a rajzok megosztását és az együttműködést a 2012-es változatban megjelent AutoCAD WS szolgáltatás. Maga az AutoCAD WS egyben az AutoCAD programmal közös felületű alkalmazás. A helyi AutoCAD rajzokon végzett módosításokat a rendszer az AutoCAD WS kiszolgálón tárolt online másolatokkal szinkronizálja.

Az AutoCAD WS Editor alkalmazásban online másolatokat érhetünk el és szerkeszthetünk bármilyen, webböngészővel rendelkező számítógépen. Egyszerre több felhasználó dolgozhat ugyanazon a rajzfájlon online módon. Az online munka támogatására hozták létre az Online szalagfület (lásd az ábrát).

Bővebben

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük