acrobat_x_vedett_nezet

Acrobat X: Védett nézet

Kizárólag a Windows operációs rendszer alatt futtatott Acrobat X programban használhatjuk a nagyobb védelmet biztosító védett nézetet. Ekkor egy korlátozott lehetőségekkel rendelkező, homokverem nevű, környezetben jelennek meg a fájlok. Az Acrobat teljes körű szolgáltatásainak eléréséhez ilyenkor Az összes szolgáltatás engedélyezése (Enable All Features) gombra kattintva juthatunk.

A védett nézet be és kikapcsolását a Szerkesztés menü Beállítások parancsával megjelenített párbeszédpanel Biztonság (nagyobb) kategóriájában, a Fokozott biztonság engedélyezése jelölőnégyzet állításával végezzük. Bejelölve rádiógombokkal dönthetünk, hogy minden fájlra, vagy csak a potenciálisan veszélyes helyről (internetről) származó fájlokon érvényesüljön a korlátozás. Arra is lehetőségünk van, hogy kivételként fájlokat vegyünk fel, illetve akár a Windows biztonsági zónáiban szereplő helyeket automatikusan elfogadjuk.

A védett nézet miatti korlátozások általánosan feloldhatók a védett nézet kikapcsolásával, a betöltött fájl esetében Az összes szolgáltatás engedélyezése (Enable All Features) gombra kattintva, illetve kivételek engedélyezésével.

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük