access_2010_backstage

Access 2010: Új felhasználói felület

A legnagyobb újdonság, hogy a programmal létrehozhatunk webes adatbázisokat, és közzéteheti azokat egy SharePoint-webhelyen. A SharePoint-webhely látogatói adatbázis-alkalmazását webbön­gészőben használhatják. Az elérést biztosító jogosultságokat a SharePoint-engedélyekkel állathatjuk be.

Az együttműködés azonnali megkezdésének érdekében kiindulhatunk sablonokból. Számos egyéb fejlesztés támogatja ezt az új webes közzétételi lehetőséget, valamint a hagyományos asztali adatbázisok esetén is hasznos újdonságokkal szolgál az új verzió.

Már az Access 2007-ből ismerjük a szalagot, amely a korábbi menüket váltotta fel (lásd a 24. ábrát). A szalag a gyakran használt parancsokat lapokon foglalja össze. A szalaglapok között a lapfülekre kattintva válthatunk. A szalagon kisebb módosítások jelentek meg, de a leglényegesebb, hogy az Office többi programjához hasonlóan a 2010-es Access változatban is feltűnt a Fájl szalagfül, illetve a vele elérhető Office Backstage nézet.

Ebben a nézetben elérhetjük a korábban kezelt adatbázisokat (mint a régi Fájl menüben), de közvetlenül innen módosíthatjuk az adatbázis információs lapját, indíthatjuk a nyomtatást, vagy a testre szabást és többek közt a súgót is innen érjük el.

Bővebben

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük