Mercator Stúdió
Elektronikus  Könyvkiadó
Éljenek a fák! Ha elektronikus könyvet vásárol, ők is hálásak!

Üzleti elveink

Többet

Gyorsabban

Kevesebbért

                              

Adatvédelmi politikánk

 

A Mercator Stúdió oldalainak látogatásakor megadott adatok biztonságáért minden tőlünk telhetőt megteszünk. Az adatkezelési folyamatokat a személyes adatok védelméről szóló, 1992. évi LXIII. törvény által biztosított jogi szabályozás keretei között végezzük. Személyes adatait nem hozzuk nyilvánosságra és nem továbbítjuk közvetlen üzletszerzéssel foglalkozó harmadik félnek.

Adatvédelmi politikánkat Az Internettel összefüggő adatkezelések egyes kérdéseiről szóló adatvédelmi biztosi ajánlásban (2001. február 1.) foglaltaknak megfelelően, a jogszabályi követelmények szerint alakítottuk ki.

Részlet az Ajánlásból: Az 1992. évi LIII. törvény (Av tv.) rendelkezései szerint az adatkezelés egyes körülményeiről (az adatkezelés célja, önkéntes vagy kötelező jellege, az adatkezelő illetve adatfeldolgozó személye) az adat felvétele előtt kötelezően, illetve egyes további körülményekről az adatalany kérelmére tájékoztatást kell adni. Azoknak a szolgáltatóknak, amelyek természetes személy felhasználóval szerződéses kapcsolatba lépnek, törvényi kötelezettsége, hogy az adatkezelésre vonatkozó kötelező tájékoztatást az adatkezelés megkezdése előtt - célszerűen a felhasználóval kötött szerződés megkötésekor - megadják, s eleget tegyenek a felhasználók további adatokra vonatkozó kérelmének. Azoknak a szerver-üzemeltetőknek, illetve szerveren szolgáltatást nyújtóknak, amelyek birtokába a szolgáltatás nyújtása során személyes adat kerül, a felhasználónak a tájékoztatást az Av tv. szerint az adat felvétele előtt kell megadniuk.

 

Honlapunk azon oldalai, amelyeken ügyfeleinktől bizalmas információkat kérünk be, biztonságos oldalak. Az ilyen oldalakon a böngésző program alsó sorában megjelenő kis lakat jelzi, hogy a megadott adatokat illetéktelenek nem láthatják. Az ügyfél adatait itt 128 bites kétkulcsos SSL-es eljárással titkosítjuk, ami az információbiztonság terén az egyik legjobb létező technika. Az SSL titkosítási eljárás egy privát és egy nyilvános kulccsal rendelkező aszimmetrikus kulcspár, amelynek sajátossága az, hogy a publikus kulccsal kódolt üzenet csak a privát kulccsal dekódolható. Ennek köszönhetően a webszerver és ügyfél közötti adatforgalmat más - illetéktelen kíváncsiskodó - nem láthatja.

A felhasználók - reménybeli vásárlóink - tudtával és beleegyezésével, vagy tudta nélkül (a számítógépek egymás közötti kommunikációjával együtt járó, automatikus módon) tudomásunkra hozott adatokat az Adatvédelmi Törvény személyes adatnak minősítheti. Az ilyen adatokat harmadik (külső) személynek semmilyen céllal nem adjuk át, kizárólag a célnak megfelelő módon dolgozzuk fel.

Amennyiben adatvédelmi politikánkban foglaltaktól eltérő véleménye van, kérjük ossza meg velünk, hogy szolgáltatásunkat az Ön elvárásaihoz tudjuk igazítani.

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

www.kepszerkeszto.lap.hu

www.outlook.lap.hu

www.exchange.lap.hu

www.word.lap.hu

www.szakkonyv.lap.hu

 

Copyright © 2007 Mercator Stúdió

| webtérkép | médiaajánlat | adatvédelem | kapcsolat |